Geen centrale vuurwerkshow in Utrecht

Foto: Pixabay

Er komt in Utrecht geen centrale vuurwerkshow. Er is geen dekking beschikbaar voor de kosten. Dat schrijft het college aan de gemeenteraad.

De gemeenteraad heeft vorig jaar een motie ingediend waarin de raad het college oproept om actief te werken aan een centrale vuurwerkshow. Het college heeft de motie besproken met het CMU, Utrecht Marketing en het Ondernemersfonds Utrecht. Ook is de Jaarbeurs geraadpleegd en Utrechtse ondernemers met horeca- en evenementenervaring.
Allen staan op zich positief tegenover een centrale vuurwerkshow in Utrecht echter zij geven aan dit niet zelf te willen bekostigen. Een dergelijke centrale vuurwerkshow kost naar schatting tussen de 450.00 en 550.000 euro.
Binnen de gemeente is er geen dekking hiervoor beschikbaar en ook de geraadpleegde partijen zijn niet bereid om aan de kosten bij te dragen. De geraadpleegde partijen verwachten dat een centrale vuurwerkshow die voor iedereen gratis toegankelijk is en waar bezoekers ook hun eigen versnapering mogen meebrengen, moeilijk kostendekkend te organiseren is. Dit betekent volgens het college dat er geen centrale vuurwerkshow komt.

Reacties