265 Veritijnen houden Utrechtse parken schoon

Foto: Pixabay

Met een zomers weekend voor de boeg zullen de Utrechtse parken de komende dagen weer druk bezocht worden. Om te zorgen dat de parken in de drukte schoon blijven, organiseert studentenvereniging Veritas zaterdag een opruimactie waarbij 265 studenten afval gaan verzamelen. Daarnaast zijn de promotieteams van de gemeente Utrecht aanwezig om bezoekers te wijzen op de beschikbare afvalbakken.
 
Veritas organiseert de actie in het kader van de introductieweek voor eerstejaarsstudenten. 265 studenten gaan zaterdag 24 augustus verdeeld in verschillende groepen de parken in op zwerfafval op te ruimen. Zij zijn actief in het Griftpark, Wilhelminapark, Moreelsepark en Lepelenburg. De studenten beginnen rond 10:30 uur en eindigen rond 15:00 uur. De actie vindt plaats in samenwerking met de gemeente. Het past bij het actieplan Utrecht Schone Stad dat vorige maand werd gepresenteerd. Hierin zetten we samen met bewoners, ondernemers, scholen en organisaties in op een schone stad.
Het gemeentelijke promotieteam met de leus ‘Kwak je afval in de bak’ is zaterdag ook aanwezig in de parken. Tussen 16:00 en 18:00 uur zijn teams in het Griftpark en Park Transwijk en tussen 18:00 en 20:00 uur in het Wilhelminapark en Park Lepelenburg.

Reacties

0