400 tijdelijke woningen voor studenten op Utrecht Science Park

Foto: Jan Snel

Camelot en Jan Snel hebben groen licht gekregen voor het realiseren van 400 tijdelijke woningen op het Utrecht Science Park, die 15 jaar blijven staan. Uit de gegadigden koos de Universiteit Utrecht hun plan om kavel 22 op het Utrecht Science Park te vullen.

Universiteit Utrecht schreef de tender uit vanwege het woningtekort onder (internationale) studenten in Utrecht. Daarbij was één van de belangrijkste criteria dat de woningen snel opgeleverd kunnen worden. Ook werd bij de selectie gekeken naar de kwaliteit van de woningen en het beheer.
Het complex verrijst op de Uithof, het zogeheten Utrecht Sciencepark, ten oosten van het zuidelijke uiteinde van de Bolognalaan en ten zuiden van het Androclusgebouw. De grond wordt op basis van een erfpachtovereenkomst beschikbaar gesteld door de Universiteit Utrecht.
De woningen in het complex zijn zelfstandig, met eigen voorzieningen, en worden volledig gestoffeerd en gemeubileerd opgeleverd. De huur ligt onder de liberalisatiegrens. Van een kwart van de woningen ligt de huur onder de huurtoeslaggrens voor 23-jarigen. Zo blijft wonen voor studenten in Utrecht betaalbaar.

Reacties

0