Het stadhuis is weer in gebruik genomen

Foto: Mario Gibbels

“De deuren van het stadhuis zwaaien eindelijk weer open.” Met deze woorden opende donderdagmiddag burgemeester Jan van Zanen het gerenoveerde stadhuis. Het stadhuis heeft bijna een jaar in de steigers gestaan.

Van sommige kozijnen moesten wel 19 verflagen worden verwijderd, vertelde de burgemeester. De geschiedenis van het gebouw is beter zichtbaar gemaakt. En de kleuren van het gebouw zijn teruggebracht naar het origineel uit 1840. In de ontvangstzaal vallen de kleuren van de deuren op die nu niet meer geel maar houtkleurig zijn.
Verder is de lekkage in het dak gerepareerd en hebben alle ramen isolerend glas gekregen. Opvallend is ook de nieuwe lamp in de trouwzaal van de weduwe van de architect. Ook zijn er gierzwaluwkasten en vleermuiskasten geplaatst.
En het bezoekadres van het stadhuis is veranderd. De voorkant is weer de voorkant en het bezoekadres is veranderd van Korte Minrebroederstraat 2 naar Stadhuisbrug 1.
De totale renovatie was begroot op 8,9 miljoen euro maar dat zal nog wat hoger uitvallen door een aantal tegenvallers. Daardoor was de opening van het stadhuis ook twee maanden vertraagd.

Reacties