Onbekende Chinese jongen aangetroffen op Centraal Station

Foto: politie Utrecht

Op maandagavond 8 april werd een onbekende minderjarige jongen aangetroffen in de stationshal van het centraal station. De Chinese jongen bleek niet in het bezit te zijn van identiteitspapieren en vertelde al enige tijd te zwerven op zoek naar zijn vader.

De jongen, zijn leeftijd wordt geschat tussen 12 en 16 jaar oud, was enkel in het bezit van een rugzak met kleding. Met behulp van een Chinese tolk is er een gesprek met hem gevoerd, maar dit leidde niet tot het bekend worden van familie of verblijfplaats. De jongen is inmiddels ondergebracht op een veilige plaats en de politie zet het onderzoek naar zijn achtergrond voort.
Vooralsnog heeft het opsporingsonderzoek nog geen bruikbare resultaten opgeleverd. Uit de camerabeelden blijkt dat de jongen op maandagavond 8 april, tussen 18.45 uur tot 19.03 uur, bij de fontein op het plein tussen de stationshal en Hoog Catharijne heen en weer liep.  Hij heeft daar ook even onder het “bollendak” gezeten. Tussen 19.03 tot 19.30 uur stond hij bij de ingang van het station te praten met BOA’s van de NS.
Aanvankelijk heeft de politie uit privacyoverwegingen geen foto van de jongen geplaatst. Omdat er tot nu toe slechts twee tips over de jongen zijn binnen gekomen, die bovendien niet het gewenste resultaat opleverden, heeft de politie nu wel een foto van de jongen geplaatst.

Reacties

0