Stadsbaantunnel dicht tussen 16 – 31 maart vanwege hitteproeven

Foto:

De Stadsbaantunnel (SBT) is gesloten tussen zaterdag 16 maart en zondag 31 maart. De tunnel gaat dicht omdat er hitteproeven worden uitgevoerd.

Het gebruikte beton kan bij een extreme brand mogelijk een verminderde hittebestendigheid hebben. Om een goed beeld te krijgen van de hittebestendigheid wordt de tunnel op meerdere plekken getest. Dit is nodig omdat er meerdere bouwperiodes zijn geweest. Daarom zijn er verschillende type funderingen.
Bij het testen wordt een speciale oven tegen het beton gezet. Zo wordt gekeken of en bij welke temperatuur het beton afspat van de fundering.
De tunnel is afgesloten voor al het verkeer van zaterdag 16 maart (8.00 uur) tot en met zondag 31 maart (18.00 uur). Er worden dan ook verschillende onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd, bijvoorbeeld aan het asfalt.
De omleidingen worden aangegeven via de bestaande borden in de wijk (SB1 en SB2). Bij de basisschool Onder De Bogen worden verkeersregelaars ingezet. Normaal gesproken kan het vrachtverkeer laden en lossen via de tunnel. Nu moet dat bovengronds gebeuren op de daarvoor aangegeven plekken rondom het Leidsche Rijn Centrum.
De kans op brand in de tunnel is volgens de gemeente klein omdat de tunnel kort is, er weinig verkeer doorheen rijdt, de maximum snelheid 50 km per uur is, vervoer van gevaarlijke stoffen niet is toegestaan en er 24-uurs bewaking is.

Reacties