Complete gemeenteraad stelt vragen over verdwenen miljoenen Uithoflijn

Foto: Gemeente Utrecht

De complete gemeenteraad heeft vandaag vragen gesteld naar aanleiding van het artikel in AD/UN over de miljoenen van de Uithoflijn die ongezien naar aannemer BAM zouden zijn verdwenen. De gemeenteraad wil graag van het college weten of het zich herkent in het beeld van de ‘verdwenen miljoenen’ dat wordt geschetst in het AD-artikel.

Het AD voert een kostendeskundige op die kritiek heeft op een aantal betalingen. Het gaat met name over drie betalingen die de provincie mede namens de gemeente heeft gedaan van in totaal bijna 20 miljoen euro. De accountant zou 10 miljoen euro aan overgemaakte bedragen niet kunnen herleiden.
De gemeenteraad wil graag de documenten van de kostendeskundige, die het AD heeft kunnen inzien, ontvangen. Ook wil de gemeenteraad weten wie verantwoordelijk is voor de foutieve betalingen. En hoe de financiële controle vanuit de gemeente is georganiseerd op betalingen die door de provincie worden gedaan als opdrachtgever van de Uithoflijn.
Ook vraagt de gemeenteraad het college om na te gaan wanneer de accountant naar verwachting zijn bevindingen zal publiceren en of het college de provincie wil vragen deze bevindingen zo snel mogelijk met de gemeenteraad te delen.
De gemeenteraad vraagt het college tenslotte de vragen uiterlijk dinsdag 5 februari 14.00 uur te beantwoorden zodat de antwoorden meegenomen kunnen worden in een spoeddebat op onderdag 7 februari.

'

Reacties

article
70543
De complete gemeenteraad heeft vandaag vragen gesteld naar aanleiding van het artikel in AD/UN over
https://utrecht.nieuws.nl/stadsnieuws/70543/complete-gemeenteraad-stelt-vragen-over-verdwenen-miljoenen-uithoflijn/
2019-01-28T11:57:40+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2016/08/23131813/csm_Raad_0687e81102.jpg
Stadsnieuws