Vijf mogelijke locaties voor een nieuw volkstuinenpark

Foto: pixabay

De gemeente Utrecht heeft vijf potentiële locaties gevonden die mogelijk geschikt zijn voor een nieuw volkstuinenpark. Ook gaat de gemeente in gesprek met buurgemeenten over de mogelijkheden van tuinieren buiten de gemeentegrenzen.

De huidige volkstuinenparken kunnen niet voldoen aan de vraag naar volkstuinen. Al is de situatie niet zo nijpend als wordt geschetst in de in het voorjaar ingediende motie ‘Ieder Utrechter zijn eigen tuin’. Daarin werd gesproken van wachtlijsten tot 10 jaar. Volgens het college lopen de wachttijden voor een nieuwe volkstuin in Utrecht Oost en Noordoost op tot vijf jaar. In de rest van de stad is de wachttijd korter en zijn er momenteel zelfs mogelijkheden om binnen één jaar een volkstuin te huren.
De gemeente heeft vijf mogelijke locaties gevonden die geschikt zijn voor een nieuw volkstuinenpark. Op korte termijn is een volkstuinenpark mogelijk aan e westkant van de stad op twee locaties: de Hamlaan en Bijleveld. En op de langere termijn, meer dan vijf jaar, zijn er mogelijkheden voor volkstuinparken aan de oostkant op drie locaties, aan de Maarschalkerweerd, bij de Mereveldseweg en in de wijk Zuid aan de Nieuwe Houtenseweg. Bij bestaande volkstuinenparken heeft alleen volkstuinenpark Noorderpark mogelijk ruimte voor uitbreiding.
De gemeente ondersteunt de door volkstuinders zelf ingezette ’transitie’ om gezamenlijk te zoeken naar vernieuwende vormen van tuinieren in de stad. Hierdoor kunnen meer mensen tegelijk gebruik maken van de beschikbare tuinen en worden tuinen voor meerdere doeleinden benut.

 

Cookieinstellingen