Peutercentrum Kiekeboe bestaat 30 jaar

Foto: Spelenderwijs Utrecht

Op 24 mei bestaat peutercentrum Kiekeboe, onderdeel van Spelenderwijs Utrecht, dertig jaar. In 1988 startte Kiekeboe als ‘ouderparticipatie’ speelzaal. De peuterspeelzaal draaide destijds volledig op de hulp van vrijwilligers en ouders.

Kiekeboe heeft drie peutergroepen waar iedere week in totaal zo’n veertig kinderen komen spelen en leren. De locatie aan de Professor van Bemmelenlaan in Tuindorp is uitdagend ingericht met verschillende hoeken, zoals een huishoek, een ministad, atelier en bouwplaats. Ook is er een mooie buitenruimte. Pedagogisch medewerker Imelda Witsenboer werkt al tweeëntwintig jaar bij Kiekeboe. Imelda: “De peuters geven me energie en iedere dag is anders. Het werk verveelt nooit.” Collega Ria Modderman vertelt dat de kinderen open en eerlijk zijn en dat ze al spelend veel van elkaar leren. “De contacten met de ouders vind ik fijn. Ze zijn erg betrokken bij de ontwikkeling van hun kind”, aldus Ria.

Feest
Op donderdagmiddag 24 mei is het feest bij Kiekeboe. Er komt een verhalenverteller en er is een springkussen. Er wordt gewerkt aan een gezamenlijk kunstwerk, er is een limonadekoe, een popcornkar en natuurlijk een grote taart. Naast de peuters zijn ook hun ouders en broertjes en zusjes welkom.

Over Spelenderwijs Utrecht
Buitenspelen, schilderen, tuinieren, muziek maken, zingen en dansen: in een peutercentrum van Spelenderwijs Utrecht kunnen kinderen van 2,5 tot 4 jaar spelen en spelenderwijs leren. Zo is hij goed voorbereid op de basisschool. Spelenderwijs Utrecht heeft 62 locaties in de gemeente Utrecht. Zie voor meer informatie: www.spelenderwijsutrecht.nl.

Reacties