Een van de twee gegadigden voor Zandpad trekt zich terug

Foto: Gemeente Utrecht

Een van de twee gegadigden voor exploitatie van het Zandpad heeft zich teruggetrokken. De partij trekt zich terug omdat ze zegt als tweede partij haar plan niet te kunnen realiseren op de plek in het Nieuwe Zandpad waar haar voorkeur naar uitgaat; namelijk de eerste 32 werkruimtes vanaf de Vecht.

Op 13 februari 2018 maakte het college de uitkomst bekend van de tenderprocedure voor de ontwikkeling van het Nieuwe Zandpad. Het project was aan twee marktpartijen voorlopig gegund. Na de voorlopige gunning zijn met beide partijen gesprekken gevoerd over de nadere uitwerking van hun plannen.
Met de partij die als eerste is geƫindigd wordt op dit moment onderhandeld over de ondertekening van een intentieovereenkomst. Dit duurt langer dan gedacht.
Deze partij is van plan om als vastgoedontwikkelaar en investeerder de werkruimten voor raamprostitutie te bouwen en te verhuren aan exploitanten. Enkele werkruimten zijn specifiek voor ZZP-ers.
Op het Nieuwe Zandpad mogen maximaal 162 werkruimten worden gerealiseerd. Indien er 98 werkruimten komen, is er nog ruimte voor andere partijen. Nadat afgelopen januari bekend werd dat er partijen zijn die het Nieuwe Zandpad willen ontwikkelen hebben zich nog drie partijen gemeld. Met deze partijen, en ook partijen die eerder hebben aangegeven interesse te hebben, wordt verkennend gesproken hoe serieus hun interesse is. Indien er meerdere partijen zijn die tegen gelijke voorwaarden uit de tender het Nieuwe Zandpad verder willen ontwikkelen is het mogelijk een nieuwe meervoudig onderhandse aanbesteding te starten.
De planning is om, na het sluiten van de intentieovereenkomst, in de zomer te starten met het bouwrijp maken van het resterende deel van het terrein.

Cookieinstellingen