D66: Victor Everhardt en Klaas Verschuure kandidaat-wethouder

Foto: Sebastiaan ter Burg

Victor Everhardt en Klaas Verschuure zijn door de fractie van D66 Utrecht benoemd tot kandidaat-wethouder. Fractievoorzitter Jony Ferket heeft zich gemeld als derde kandidaat-wethouder.

Het is nog niet bekend welke portefeuilles de kandidaat-wethouders zullen krijgen. Dat zal een uitkomst van de onderhandelingen zijn. De beoogde coalitiepartners hebben twaalf (GroenLinks), tien (D66) en twee (ChristenUnie) zetels. Gezien de zetelverhoudingen is het waarschijnlijk dat D66 drie wethouders zal leveren. De D66-fractie is inmiddels begonnen met een selectieprocedure om de juiste vrouw op deze derde wethouderspost te krijgen. Voor de positie van derde kandidaat-wethouder hebben zich inmiddels enkele gegadigden gemeld. Onder hen is ook huidig fractievoorzitter Jony Ferket.
De fractie heeft aangegeven het belangrijk te vinden dat naast een kandidaat-wethouder ook een fractielid aan de onderhandelingen deelneemt. Zo blijft kennis van de onderhandelingen in de fractie gewaarborgd nadat deze zijn afgerond. Fractievoorzitter Ferket heeft daarom haar taak als tweede onderhandelaar overgedragen. Susanne Schilderman zal vanaf nu met Klaas Verschuure de onderhandelingen afmaken.

Cookieinstellingen