Thom Broekman & De Rode Winkel bestaan 181

Foto: Rode Winkel

Thom Broekman & De Rode Winkel bestaan 181 jaar. Inmiddels staat de zesde generatie aan het roer. Pauline, Wouter en Daan namen in 2017 het stokje over van hun vader, Tom Broekman.

Hij geeft hiermee zijn kinderen de kans om de winkels door te ontwikkelen. In het pand waar De Rode Winkel is gevestigd is het 181 jaar geleden ook begonnen en rond 1900 kwam daar de huidige Thom Broekman winkel bij. De wereld zag er toen anders uit. Het bedrijf is ontstaan in de tijd dat er nog geen confectie bestond. In de huidige De Rode Winkel werd werkkleding gemaakt en verkocht en bij Thom Broekman het zondagse pak.

Later werd confectie de standaard en ontwikkelde het bedrijf zich tot ware mode ondernemers. De spijkerbroek die als werkkleding diende werd mode onder de jongere generatie. Het zondagse pak werd meer gedragen als nette kleding naar kantoor en er kwam een casual en sportwear stijl bij.

Thom Broekman is de herenmode specialist van Utrecht. De Rode Winkel is de grootste onafhankelijke jeanswinkel van Europa, met 6500 jeans op voorraad.

Reacties

Cookieinstellingen