Burgemeester Van Zanen geeft startsein voor Landelijke Opschoondag

Foto: Nederlandschoon

Op maandagochtend 19 maart heeft burgemeester Van Zanen, samen met Dolores Leeuwin, het startsein gegeven voor een groots opschoonfeest op de Daltonschool en Partou-vestiging Rijnsweerd in Utrecht. Meer dan 1.300 scholen en bso’s  doen mee aan diverse opschoonacties in het kader van Landelijke Opschoondag.

Eén buurt, één missie is het thema van de zestiende Landelijke Opschoondag, en dat wordt duidelijk uit de grote hoeveelheid buurtacties die al zijn aangemeld (ruim 2.300). Niet alleen scholen en bso’s, maar ook vele bedrijven, verenigingen, bewoners en vrijwilligers steken gezamenlijk hun handen uit de mouwen om de buurt zwerfafvalvrij te maken.
Nadat het startsein klonk, zijn zo’n 100 kinderen, ouders, buurtbewoners én PartyPrikkers de wijk in gegaan om op te schonen. Na een muzikaal intermezzo van de KlikoBeats zijn de kinderen op de bso aan de slag gegaan met diverse activiteiten waarbij afval centraal stond.
Deze week en op zaterdag 24 maart vinden er nog talloze acties plaats in het kader van landelijke Opschoondag. Wil je weten welke acties er bij jou in de buurt zijn? Kijk op https://www.supportervanschoon.nl/acties-in-de-buurt .
Een Nederland vrij van zwerfafval is belangrijk voor mens, dier en milieu. NederlandSchoon werkt daarom al 25 jaar intensief samen met bedrijven, burgers, maatschappelijke instanties en overheid om zwerfafval aan te pakken en ervoor te zorgen dat een schone omgeving de norm wordt en blijft. Door middel van onderzoeken, samenwerkingen, het delen van kennis en het geven van advies, wordt niet alleen meer bewustwording, maar ook gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel gecreëerd. Een voorbeeld van deze aanpak is Supporter van Schoon, een landelijk initiatief dat mensen verenigt en activeert om zo een grotere vuist tegen zwerfafval te maken.

Cookieinstellingen