Gemeente sluit intentieovereenkomst met twee partijen voor realisatie Nieuwe Zandpad

Foto: Gemeente Utrecht

De gemeente Utrecht gaat met twee marktpartijen een intentieovereenkomst sluiten voor de realisatie van het Nieuwe Zandpad. De gemeente is in de zomer van 2017 een tenderprocedure gestart voor het Nieuwe Zandpad. Hiervoor hadden acht partijen interesse getoond. Vier partijen schreven zich in voor de selectiefase. Uiteindelijk hebben twee partijen zich ingeschreven voor de gunningsfase. Na beoordeling van de inschrijvingen heeft het college besloten om met beide partijen de volgende fase in te gaan.

De volgende stap is om met deze twee partijen een intentieovereenkomst af te sluiten voor de ontwikkeling van het Nieuwe Zandpad. Op basis van deze overeenkomst start het onderzoek naar de integriteit van beide partijen, de zogeheten Bibob-procedure. Een dergelijk Bibob-procedure duurt circa zes maanden en eventueel nog langer. Na het advies van het Landelijk Bureau Bibob worden de contracten getekend. Het Nieuwe Zandpad zal op zijn vroegst in het najaar 2019 in bedrijf zijn.

Beide marktpartijen zijn van plan om in totaal 128 werkruimten voor raamprostitutie te realiseren op het Nieuwe Zandpad, waarvan 6 specifiek voor zzp-ers. Het gaat om één partij die heeft ingeschreven als eigenaar/exploitant voor 32 ramen. De andere partij heeft zich ingeschreven als investeerder/verhuurder aan exploitanten.

Op het Nieuwe Zandpad mogen maximaal 162 werkruimten worden gerealiseerd. Indien de 128 werkruimten worden gerealiseerd is er nog ruimte voor een derde partij. Als een partij zich meldt kan deze de resterende locatie ontwikkelen tegen de voorwaarden uit de tender.

Cookieinstellingen