Utrechtse Complimentenpoort deelt complimenten uit op Utrecht Centraal

Foto: Green Business Club

Vanaf vandaag staat de Complimentenpoort op station Utrecht Centraal. Bij de in- en uitgang van Hoog Catharijne, aan de kant van het Moreelsepark, deelt de Complimentenpoort complimenten uit aan iedereen die er onderdoor loopt.

De Complimentenpoort is een initiatief van de Green Business Club Utrecht Centraal, die naast duurzame projecten, ook werkt aan de leefbaarheid in het stationsgebied. Maaike Wilmink, voorzitter van de werkgroep Levendig van de Green Business Club: “Iedereen verdient wel eens een compliment en met het geven ervan willen we het publiek wat dagelijks in, om en langs het station komt, een fijn en ‘welkom in Utrecht’-gevoel geven.”

De Complimentenpoort staat direct rechts van de roltrappen bij de uitgang van Hoog Catharijne naar het Moreelsepark. Door een sensor komen de complimenten automatisch tot leven: je hoort een compliment als je er onderdoor loopt. Tom Prosman, namens de Rabobank lid van de werkgroep: “Ik zeg: heb je een zware dag? Loop dan even een ommetje én door die poort. Dan is je dag zo weer gemaakt. Wat dat betreft had de poort niet op een beter moment geplaatst kunnen worden, met de ‘donkere dagen voor kerst’. Iedereen kan in deze periode wel een oppepper gebruiken. Hoe leuk is dit dan? Je krijgt een compliment en het enige wat je ervoor hoeft te doen is er onderdoor lopen.”

In het kader van ‘placemaking’, waarbij een ‘plaats’ transformeert tot een ‘plek’ waar mensen graag zijn en waar ze het gebied kunnen beleven, is het idee van de Complimentenpoort tot stand gekomen. Maaike: “Ik ben heel blij dat we met HIK Ontwerpers en de Makelaars van de Tussentijd die hebben geholpen de poort mogelijk te maken, een glimlach bij mensen kunnen uitlokken op een onverwachte plek én op een onverwacht moment”. Benieuwd naar andere ‘levendige’ projecten van de Green Business Club Utrecht? Onlangs lieten ze ook zeven jungledieren los in het stationsgebied.

Of een mooie boodschap opstellen voor iemand rond de feestdagen? Check deze 5 tips voor inspiratie. Zet ook 1 maart 2018 alvast in je agenda: dan is het weer Nationale Complimentendag.

De Green Business Club Utrecht Centraal is een initiatief van 13 bedrijven en de Gemeente Utrecht. Samen zetten ze zich in om het stationsgebied van Utrecht te verduurzamen en te verlevendigen.

Reacties

Cookieinstellingen