Ouders investeren in studentenkamers op Veemarktterrein

Foto: Pickkers Consult

Vandaag, op vrijdag 21 juli, is het studentenproject Ryelanden op het Veemarktterrein in Utrecht opgeleverd. Het project met 60 studentenkamers is een initiatief van een groep investerende ouders die zich hebben verenigd in Stichting Studentengroepswoningen.nl.

Het project Ryelanden scoort met name goed op participatie en duurzaamheid. De woningen hebben een uitermate laag energieverbruik door de toepassing van o.a. 136 zonnepanelen en zeer hoogwaardige isolatie. Ook de aanpasbaarheid aan woonwensen in de toekomst maakt de woningen zeer duurzaam en flexibel. Eind augustus 2017 zullen 60 studenten hun intrek nemen in 5 grote woningen die “de meest duurzame studentenwoningen van Nederland” genoemd worden. Naast een eigen kamer van 14 m2 krijgen de studenten per huis een gemeenschappelijke woonkamer-keuken van 50 m2, een tuin en een overdekte fietsenstalling.

De eigenaren van de studentenhuizen en hun kinderen die gaan op de Veemarkt gaan wonen, hechten veel waarde aan de sociale cohesie tussen de nieuwe bewoners. Daarom worden op dit moment de overige bewoners geselecteerd in nauw overleg met een aantal studie- en studentenverenigingen, zoals Utrechtsche Studenten Roeivereeniging Triton, Utrechtsch Studenten Corps, Vereniging van Christelijke Studenten Utrecht, Utrechtse Pharmaceutische Studenten Vereniging en Utrechtsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging.

Bij de realisatie van de woningen zijn de investerende ouders begeleid door Pickkers Consult. Dit Utrechtse adviesbureau is bezig met nieuwe vergelijkbare plannen op andere locaties in Utrecht, maar ook in Amsterdam, Eindhoven en Delft.

Reacties

0