232 nieuwe studentenwoningen in Rotsoord

Foto:

GTZ Investment wil in Rotsoord 232 studentenwoningen realiseren op het terrein van de voormalige glashandel Spliet en de Waal. Het bestemmingsplan Briljantlaan 9 dat deze ontwikkeling mogelijk maakt, ligt nu ter vaststelling voor aan de gemeenteraad. Het ontwerpbestemmingsplan heeft vanaf 24 maart zes weken ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingediend.

Op de begane grond komen gemeenschappelijke ruimten en is plek voor creatieve bedrijvigheid. Ook de omgeving wordt aantrekkelijker met een langzame verkeersroute door het gebied als onderdeel van de cultuurroute Rotsoord en een wandelroute langs de Vaartsche Rijn. Deze ontwikkeling draagt bij aan het verminderen van het tekort aan studentenwoningen, duurzaamheidsdoelstellingen en de ambitie dit gebied te transformeren tot een creatieve hotspot. De start van de bouw staat gepland voor eind 2017.

Rotsoord transformeert steeds meer van binnenstedelijk bedrijfsterrein tot een aantrekkelijk woon- en verblijfsgebied als uitloper van de binnenstad. Zo biedt de gerestaureerde watertoren ruimte aan een restaurant, café en creatieve werkruimten, zijn er door Jebber op het terrein van de voormalige bouwmaterialenhandel De Boo 255 starterswoningen gebouwd, komen er op het Vicona-terrein 200 starters- en studentenwoningen en komt er een Moxy-hotel op de plek van de voormalige Citroëngarage aan de Helling 3. Meer informatie is te vinden op http://www.utrecht.nl/rotsoord.

Cookieinstellingen