Plaatsing steiger Domtoren laatste kwartaal 2017

Foto: CC0 Public Domain

Naar verwachting wordt in het laatste kwartaal van 2017 de steiger gebouwd voor de restauratie van de Domtoren. Dan kan begonnen worden met het onderzoek van de buitenzijde van de Domtoren.

In 2016 bleek uit een rapport van de Monumentenwacht dat de Domtoren een grondige restauratie behoeft. Na een Europese aanbesteding heeft Erik-Jan Brans van Rothuizen Architecten op 1 november 2016 de opdracht gerkegen om een restauratieplan met kostenraming voor de Domtoren op te stellen, met begeleiding van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed en de vakgroep Erfgoed van de gemeente.

De aanbesteding voor de levering en de bouw van de buitensteiger heeft nog niet geleid tot een geldige inschrijving. Slechts 1 partij heeft een inschrijving gedaan en deze inschrijving bleek juridisch ongeldig. Een tweede partij diende per email een prijs in, maar heeft juridisch gezien geen inschrijving gedaan. De derde uitgenodigde partij gaf al in een vroeg stadium aan niet in te schrijven. De gemeente heeft hierop geconcludeerd dat een openbare Europese inschrijving moet worden uitgevoerd.

Deze aanbesteding kost extra tijd. Er van uitgaande dat de aanbesteding lukt zal de steiger in het laatste kwartaal van 2017 worden geplaatst.

In mei start de inspectie van de gehele binnenzijde van de Domtoren. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van een ‘standaardsteiger’.

Cookieinstellingen