Pegida kondigt nieuwe demonstratie aan in Utrecht

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – De anti-islamitische protestbeweging Pegida heeft voor een demonstratie in de binnenstad eind januari of begin februari een aanvraag ingediend bij de gemeente. Dit meldt RTV Utrecht.

Pegida heeft aangekondigd in het centrum te willen demonstreren en ook door de stad te willen lopen. “Als anderen dat mogen, dan hebben wij daar ook recht op. In Nederland heeft iedereen dezelfde rechten. Wij willen dus ook in de stad!” Pegida-voorman Erwin Wagensveld wil alleen nog niet zeggen waar hij precies wil gaan actievoeren. “Want dan weten de tegendemonstraten nu ook al waar ze moeten zijn. We willen in het centrum en niet naar het Hogelandsepark.”

Volgens Wagensveld moet dat lukken, omdat eerder manifestaties elders in het land rustig zijn verlopen. “De eerste twee demonstraties waren in Utrecht en toen hadden we een paar probleempjes met de gemeente. We mochten niet veel en werden in een hoekje gezet. We hebben nu meer dan een jaar laten zien dat we vreedzaam demonstreren en dat we wel gewoon kunnen lopen. Het is dus tijd om terug naar Utrecht te gaan.”

Bron: rtvutrecht.nl

Reacties

Cookieinstellingen