Herstelwerkzaamheden Maliesingel en Tolsteegsingel

Foto: Gemeente Utrecht

UTRECHT – De gemeente laat van maandag 5 december tot en met vrijdag 16 december herstelwerkzaamheden uitvoeren wegens verzakkingen aan de Maliesingel en Tolsteegsingel. Deze werden onlangs heringericht, maar op het gedeelte van de Maliesingel ten zuiden van de Zonstraat blijkt de klinkerweg te verzakken. Dit meldt de gemeente.

De verzakkingen van de klinkers in de rijbaan hebben te maken met de fundering. De betonconstructie van de oude trambaan is verwijderd. Na het weghalen van deze betonconstructie blijkt de grond onder de betonconstructie en de nieuwe fundering zich anders te zetten dan voorspeld en is gaan zakken. Tijdens de herstelwerkzaamheden worden de klinkers in de rijbaan verwijderd, wordt de fundering afgetrild, opgevuld met funderingsmateriaal, nogmaals afgetrild en vervolgens weer bestraat.

Weg blijft open
De werkzaamheden worden gedurende de dag en buiten de spitstijden uitgevoerd. De weg blijft open voor verkeer. Het verkeer wordt langs het werkvak geleid met behulp van verkeersregelaars en een om en om-regeling.

Cookieinstellingen