Connexxion verliest beroep tegen Syntus

Foto: Wikipedia

UTRECHT – Syntus mag de komende tijd het vervoer in de provincie Utrecht verzorgen. Dat besloot het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) maandag.

De concessie voor het vervoer met streekbussen in de provincie Utrecht en de stadsbussen in Amersfoort loopt tot eind 2023. De concessie was al gegund aan Syntus, maar Connexxion was het niet eens met de gunning en tekende bezwaar aan tegen het besluit.

Bezwaren
Connexxion vond dat de provincie had moeten onderzoeken of Syntus in het kader van de aanbesteding in strijd met de Mededingingswet heeft gehandeld. Het CBb oordeelt dat daar in dit geval geen aanleiding toe is. Het vervoersbedrijf vond bovendien dat de inschrijving van Syntus ongeldig was omdat laatstgenoemde zonder voorafgaande instemming van de betrokken concessieverleners en -houders buslijnen buiten het concessiegebied heeft aangeboden. Het CBb oordeelt dat deze concessiegrens-overschrijdende buslijnen wél mochten worden aangeboden en dat daarvoor geen voorafgaande instemming was vereist.

Uitspraak en gevolgen

De uitspraak is definitief. Het CBb is de eindrechter in deze zaak. De vervoerder moet nu zo snel mogelijk voldoende mensen aannemen en nieuw materieel bestellen. Syntus verwacht het vervoer op 11 december – de datum waarop de concenssie ingaat – meteen tegen de gestelde voorwaarden te kunnen uitvoeren.

Bron: ovpro.nl

Reacties

Cookieinstellingen