Eerste hbo’ers met NIMA B-certificaat bij Hogeschool Utrecht

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Zestig studenten van Hogeschool Utrecht hebben op 13 oktober het NIMA B1-certificaat ontvangen. Deze lichting studenten is de eerste in Nederland die vanuit regulier hbo-onderwijs uitstroomt met hbo-diploma én een NIMA-certificaat op B-niveau. Het certificaat is een validatie van het hbo CE-programma van het Nederlands Instituut voor Marketing (NIMA): de beroepsvereniging en het exameninstituut op het gebied van marketing, communicatie en sales.

uitreiking-b1-certificaten-hogeschool-utrecht-web

De uitreikingsplechtigheid vond plaats in de Jacobikerk in Utrecht, waar opleidingsmanager Jean Hendriks van Hogeschool Utrecht erop wees dat het diploma door het NIMA-certificaat een extra erkenning heeft gekregen voor de beroepspraktijk: “Wij zijn bovendien de eerste hogeschool die dit heeft gedaan.”

NIMA B staat voor het Europees opleidingsniveau EQF 6, waardoor de afgestudeerden automatisch een internationale referentie aan hun diploma hebben toegevoegd. Om het certificaat om te zetten in een NIMA B-Diploma kunnen studenten zelf het B2-onderdeel toevoegen. Alle afgestudeerden worden als certificaathouder opgenomen in het NIMA diplomaregister MyCareer waardoor ze traceerbaar en gevalideerd professional in marketing zijn.

Bron: Hogeschool Utrecht

Cookieinstellingen