Skaeve Huse komt in Leidsche Rijn

Skaeve Huse in Tilburg
Skaeve Huse in Tilburg
Foto: Screenshot Youtube

UTRECHT – Het project Skaeve Huse, bestaande uit zeven eenpersoonshuizen voor mensen die bij gebrek aan sociale vaardigheden zich elders niet kunnen of willen aanpassen aan hun woonomgeving, gaat gerealiseerd worden in Leidsche Rijn.

De Skaeve Huse, eenvoudig ingerichte eenpersoonswoningen die op enige afstand van andere huizen staan, komen op de locatie Overtuin, aan het Amsterdam-Rijnkanaal dicht bij de gele brug. Utrecht biedt hiermee aan mensen die elders niet op hun plaats zijn een plek waar ze onder begeleiding en zonder prikkels van de omgeving kunnen wonen. Bewoners betalen huur en wonen zelfstandig.

Voor de bouw van de Skaeve Huse is een overeenkomst getekend met ontwikkelaar Presidential 2, een onderneming van Esprit Projectontwikkeling uit Holten. “Ik ben heel blij dat het gelukt is om met de ontwikkelaar tot een goede overeenkomst te komen”, reageerde wethouder Kees Geldof van Leidsche Rijn. Het college besloot al in juni 2013 dat de Skaeve Huse op deze plek konden komen. Het toenmalige plan – de bouw van de Skaeve Huse in combinatie met studentenwoningen – bleek niet haalbaar omdat de investering voor de studenteneenheden te hoog was. Nu is afgesproken dat de huizen zeker twaalf jaar blijven staan.

Bron: Gemeente Utrecht

 

Cookieinstellingen