Voormalig Staffhorstpand wordt ontmoetingsplek ondernemers

02 jun 2016, 15:54 Stadsnieuws
img 0288 1
UTRECHT - In het voormalige Staffhorstpand op de hoek van Vredenburg en Catharijnesingel, dat inmiddels anderhalf jaar leeg staat, begint De Social Impact Factory later dit jaar een werk- en ontmoetingsplek voor ondernemers. Dit meldt het AD.
Eigenaar van het pand, de gemeente, knapt het gebouw de komende maanden op. Het gebouw van circa 2.000 vierkante meter gaat fungeren als werk-, vergader- en ontmoetingsplek voor sociaal ondernemers, zoals zelfstandige professionals, startups en bedrijven en organisaties die samenwerken aan innovatieve en ondernemende oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Behalve de Social Impact Factory, behoren ook Seats 2meet, Kirkman, Bruggink & Van der Velden Advocaten en Buzinezzclub Utrecht tot de partners.
Startups
Door de vestiging van netwerkorganisaties, dienstverleners, financiers en fondsen moet het een landelijke hotspot worden waar alle kennis- en expertise hiervoor aanwezig is. Er zal een programma van trainingen, workshops en evenementen worden ontwikkeld, voor startups en gevestigde sociaal ondernemers.
VolgensMariëlle Sijgersvan Seats2meet wil een groeiend aantal ondernemers ook maatschappelijk van waarde zijn. "Met de nieuwe hotspot wordt hieraan een impuls gegeven, terwijl ook een leegstaand pand weer een waardevolle invulling krijgt en er ook nog eens nieuwe werkgelegenheid wordt gecreëerd."
Bron: ad.nl