Meisje mishandeld en beroofd van telefoon

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Op zondag 1 mei is op de Europalaan een 16-jarige tiener met geweld beroofd van haar telefoon. De politie zoekt getuigen.

Rond 21.44 uur kwam een melding van een beroving. Het slachtoffer liep over de brug vanaf Nieuwegein naar Utrecht, toen er een scooter met twee personen langsreed. De bijrijder sprong van de scooter en eiste de telefoon van het meisje. Hij trok hierbij aan haar haren en gaf haar een aantal stompen. Het lukte hem om de telefoon af te pakken, waarna hij weer achterop de scooter sprong en ervandoor ging richting Nieuwegein. Het geschrokken slachtoffer belde gelijk de politie, die de omgeving afzocht naar de verdachten, maar hen niet meer aantrof.

Signalementen
De verdachte die achterop de scooter zat is een blanke man van tussen de 17 en 18 jaar oud. Hij droeg een zwarte jas, vermoedelijk van het merk North Face. Verder droeg hij een zwarte broek en een zwarte baseballcap. De bestuurder van de scooter is een blanke man van tussen de 30 en 40 jaar oud. Ook hij droeg donkere kleding. De twee reden op een rode scooter met een blauwe kentekenplaat.

Iets gezien?
De politie vraagt aan getuigen en mensen die meer informatie hebben over de verdachten, om contact op te nemen met de recherche in Utrecht via 0900-8844. Meldt u zich liever anoniem, dan kan dat via 0800-7000 of M-online.

Reacties