Plan voor wijnattractiepark in V&D pand

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – In het inmiddels leegstaande V&D gebouw in Hoog Catharijne komt mogelijk het eerste ‘wijnattractiepark’ ter wereld. Dat laat Roy van Delft, Managing Director van Captain Tasting, weten aan DUIC.

Op de vraag van DUIC hoe serieus de plannen zijn, is Van Delft duidelijk: heel serieus. “De eerste potentiële investeerders hebben al positief gereageerd en we willen nu gaan kijken of er draagvlak is voor een dergelijk idee.”

Van Delft heeft een wijnattractiepark voor ogen met meer dan 2000 verschillende soorten wijnen, een indoor foodfestival met diverse kleine kraampjes en 40 aanbieders, importeurs en handelaren die hun producten in een eigen kraam verkopen. “Juist door de toegenomen belangstelling voor wijn in Nederland en toegenomen verkoop zie je dat er grote vraag is naar gespecialiseerde verkooppunten van wijn en bijpassende culinaire hoogstandjes,” vertelt Van Delft. “En wat is er nu mooier om veel smaken onder één dak te brengen en tevens de klant de ruimte te bieden om te proeven van deze wijnen?”

Voor zover Van Delft weet wordt het wijnattractiepark het eerste dergelijk concept ter wereld.

Zoals kermissen ooit zijn uitgegroeid tot pretparken, denk ik dat foodfestivals kunnen uitgroeien tot iets dergelijks.”

Ervaring en contacten
Van Delft is met zijn bedrijf Captain Tasting 2,5 jaar actief in het organiseren van speciale wijnroutes langs restaurants in 40 verschillende Nederlandse steden. “Door al onze opgedane contacten samen te brengen denken wij dit grote plan te kunnen bewerkstelligen.” Als alles doorgaat vindt over anderhalf jaar de opening plaats.

Bron: NU.nl/DUIC.nl

Cookieinstellingen