Nieuw zorgplatform voor nieuwe Utrechters

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Boekzorg.nl is een nieuw online zorgplatform voor nieuwe Utrechters. Jonge gezinnen en studenten kunnen nu diverse zorgverleners met elkaar vergelijken en een keuze maken, meteen een afspraak maken, en na behandeling een beoordeling achterlaten. Gratis voor patiënten en voor de zorgverleners een mooie mogelijkheid om patiënten te werven. DUIC.nl sprak met Gerben Boot, een van de initiatiefnemers.

In feite heeft Boekzorg.nl landelijke potentie, maar Utrecht krijgt de primeur. Waarom? “Deze stad is om veel redenen interessant voor ons,” aldus initiatiefnemer Gerben Boot. “Zo zijn er veel zorginstellingen, twee commerciële ziekenhuizen, en er wonen veel studenten en jonge gezinnen. Dit is de doelgroep die wij willen bereiken.”

Kiezen en vergelijken

Zodra mensen in Utrecht gaan wonen moeten ze op zoek naar zorgaanbieders. Ze gaan dan waarschijnlijk het internet op. “Terwijl voor het kopen van een telefoon en het uitzoeken van een restaurant genoeg vergelijkingswebsites zijn bestaat zoiets nog niet voor de zorg. Mensen kunnen bij ons op de website precies zien welke zorgverleners er beschikbaar zijn, en snel en makkelijk een keuze maken”, licht Boot toe. Inmiddels zijn er dertig zorgverleners gecontracteerd. Deze week worden de aparte profielpagina’s van de zorgverleners toegevoegd, patiënten kunnen zo steeds meer informatie vinden.

Boeken

Is de keuze eenmaal gemaakt, dan kunnen ‘nieuwkomers’ via de website direct een afspraak inplannen bij een tandarts, mondhygiëniste en fysiotherapeut.

Beoordelen

Ook is het de bedoeling dat zorgverleners kunnen worden beoordeeld. “Patiënten moeten inderdaad een beoordeling kunnen achterlaten, maar we gaan er wel voor zorgen dat ze niet lukraak kunnen spuien. Dus geen reacties over de haardracht van de dokter. Alleen bevestigde patiënten die echt naar de afspraak zijn geweest kunnen hier terecht”, aldus Boot.

Bron: DUIC.nl

 

 

Cookieinstellingen