Ideeën gezocht voor herinrichting Ooster- en Westerkade

Links: Westerkade, rechts: Oosterkade
Links: Westerkade, rechts: Oosterkade
Foto: Jan Dijkstra, Wikimedia, CC BY-SA 4.0

UTRECHT – De gemeente wil de Ooster- en Westerkade opnieuw inrichten. Doel is om de aantrekkelijkheid van beide kades te verbeteren voor omwonenden en bezoekers. Bewoners en andere betrokkenen zijn uitgenodigd hierover mee te denken.

De herinrichting is een logische volgende stap na de opening van de parkeergarage Vaartsche Rijn, en de toekomstige ingebruikname van station Vaartsche Rijn en de Uithoflijn. Ook in de grotere omgeving spelen ontwikkelingen, zoals in Rotsoord en Ledig Erf, die zorgen voor veel nieuwe gebruikers te voet of op de fiets die de noodzaak voor een herinrichting versterken.Voordat het plan wordt gemaakt, wil de gemeente graag de mening van bewoners van het gebied horen.

Tijdens een bijeenkomst voor bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden, rond de Oosterkade en Westerkade. gaan zij in gesprek. De ideeën worden gebruikt voor het opstellen van een inrichtingsplan. Het is de bedoeling om de herinrichting zo spoedig mogelijk na de opening van station Vaartsche Rijn te realiseren.

Reacties

Cookieinstellingen