Ergenis rond reclameborden bij Maliebaan

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Wel of geen reclameborden op de rotonde Maliebaan/Museumlaan in Utrecht-Oost? Ja, zegt Jeroen van Vliet van advocatenkantoor Amice Advocaten aan de Emmalaan. Hij is woedend op de mensen die vier van zijn reclameborden met rode verf hebben besmeurd. Nee, zegt zijn vakgenoot Bernard Tomlow, die het besluit van het college een ‘weeffout’ noemt.

Van Vliet heeft – met toestemming van de gemeente Utrecht – vier reclameborden op de rotonden van de Maliebaan geplaatst. Door een rotonde te adopteren geven bedrijven een bedrag om het groen op de rotonde te onderhouden. Bij een aantal omwonenden is deze reclame in de fraaie omgeving van Utrecht-Oost in het verkeerde keelgat geschoten. Ze noemen het heiligschennis.

Van Vliet meent dat mensen van andermans eigendommen moeten blijven. “Ik probeer op deze manier reclame voor mijn bedrijf te maken en anderen maken dat onmogelijk. Ik hoop dat de politie mijn aangifte serieus zal behandelen.” De dader of daders, door hem omschreven als ’treurige mensen die dit ’s nachts doen’, moeten worden bestraft, meent hij.

Tegenstander

Advocaat Bernard Tomlow is een fel tegenstander van reclame op rotondes in zijn wijk. Hij noemt het een weeffout van de gemeente. Maar hij neemt meteen afstand van wat zijn confrère is overkomen. “Maar dit heb ik natuurlijk niet gedaan, want ik strijd met open vizier. Er is hier een grens overgegaan.” Volgens Tomlow is het aan de politiek om deze situatie te herstellen.”Het lijkt een prestigekwestie te worden. Deze borden horen en passen hier niet. Bij de Berekuil kunnen ze prima staan, maar niet hier, op deze historische plek.”

De gemeente betreurt het incident. Het rotondebeleid is een besluit van het college. “Dit heeft geen zin en kost alleen maar geld. Maar dit is een democratisch genomen besluit”, aldus woordvoerder Jacqueline Rabius. De reclame levert de stad een kleine 70.000 euro op.

Bron: AD.nl

Reacties

Cookieinstellingen