Gemeente verhaalt kosten geluidslekken TivoliVredenburg

UTRECHT – De gemeente Utrecht wil de kosten van twee geluidslekken in TivoliVredenburg gaan verhalen. Dat schrijft RTV Utrecht op basis van een brief van het college van Burgemeester en Wethouders aan de Utrechtse gemeenteraad.

De gemeente wil een voormalig ‘akoestisch adviseur’ en de bouwer van TivoliVredenburg aansprakelijk stellen. Volgens de gemeente is er tijdens het ontwerp niet zorgvuldig genoeg gekeken of de schetsen wel voldeden aan de geluidseisen. Het vorig jaar opgeleverde popcentrum bleek al snel na de opening op twee plekken geluid te lekken naar naastgelegen zalen. Daardoor waren lage bastonen uit de popzaal te horen in een naastgelegen kamermuziekzaal. Het lek kon eerder dit jaar worden opgelost door speciale veren en geluiddempend materiaal aan te brengen.

Een tweede geluidslek, waarbij jazz-klanken eveneens doorsijpelden naar de kamermuziekzaal, lijkt moeilijker te dichten. Bovendien gaat de aanpak van het probleem zo’n 125.000 euro kosten. Komende zomer zal worden geprobeerd om het lek te dichten. Daarbij zal geluiddempend materiaal worden aangebracht op de achterwand van de popzaal. De werkzaamheden worden in de zomer gedaan om de programmering van het muziekcentrum zo min mogelijk te verstoren.

Cookieinstellingen