Maarschalkerweerd krijgt ontwikkelstrategie

09 mei 2017, 17:14 Sport
maarschalkerweerd
Het Utrechts college wil dat Maarschalkerweerd nog sterker dan nu een gebied wordt voor sport, recreatie en ontmoeting. Deze functies moeten daarom meer ruimte krijgen, terwijl tegelijkertijd de bereikbaarheid en ecologische kwaliteit van het gebied verbeterd moet worden. Het college heeft daarom besloten om een integrale visie en ontwikkelstrategie voor Maarschalkerweerd op te laten stellen.
Maarschalkerweerd is een bijzonder en onderscheidend gebied in de stad Utrecht. Het is vanuit sportief, ecologisch en cultuurhistorisch perspectief van grote waarde voor de stad en vormt de verbinding van de stad met het groen van Amelisweerd. Met de groei van het aantal inwoners van de stad en de keuze om te verdichten in de bestaand stedelijk gebied, ontstaat een toenemende druk op voorzieningen en de openbare ruimte. Dit geldt ook voor Maarschalkerweerd.
De beoogde ontwikkelstrategie Maarschalkerweerd geeft aan hoe het gebied kan bijdragen aan de groei van Utrecht en hoe het gebied meer betekenis krijgt voor de stad. Belanghebbenden in het gebied zullen worden betrokken bij het opstellen van deze visie. De visie zal richting geven aan huidige en toekomstige ontwikkelingen in het gebied en is nodig om initiatieven en projecten op hun meerwaarde en in samenhang te kunnen bezien. Het document zal tevens de stappen beschrijven die op korte en middellange termijn nodig zijn om tot uitvoering van afzonderlijke planonderdelen te komen. Doelstelling is om de ontwikkelstrategie begin volgend jaar af te ronden.