Contract Lynden Edhart opengebroken en verlengd

21 okt , 17:09 Sport
800px fc utrecht logo op sjaal
Publiek domain
Het contract van Lynden Edhart is door FC Utrecht opengebroken en verlengd. De 19-jarige Edhart, wiens vorige overeenkomst aan het einde van deze jaargang zou aflopen, heeft zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot in elk geval medio 2026 aan de Utrechters verbindt. In de nieuwe overeenkomst met de aanvaller is bovendien een optie opgenomen die het mogelijk maakt de samenwerking met nog eens een jaar te verlengen.
Edhart begint met voetballen bij het Rijswijkse Haaglandia, waarna hij uitkomt voor Sparta Rotterdam en SV DSO voordat hij in 2019 het shirt van ADO Den Haag aantrekt. De aanvallende middenvelder tekent in de winter van 2020 zijn eerste profcontract bij de club uit de Hofstad en is op dat moment de jongste contractspeler uit de clubgeschiedenis van de Hagenaars.
In de zomer van 2022 maakt Edhart zijn entree op Sportcomplex Zoudenbalch. Op 5 augustus 2022, op 16-jarige leeftijd, maakt Edhart met Jong FC Utrecht zijn Keuken Kampioen Divisie-debuut. In een uitduel met Telstar, enkele maanden later, tekent Edhart die dan nog altijd 16 jaar is voor zijn eerste goal in de Eerste Divisie. In 2023 maakt Edhart in maart voor het eerst zijn opwachting in Oranje Onder 18 en volgt in oktober zijn Oranje Onder 19-debuut. Op de wedstrijdteller van Edhart staan nu 63 Keuken Kampioen Divisie-duels.
“Lynden is twee jaar geleden naar FC Utrecht gekomen. Hij heeft sindsdien veel wedstrijden gespeeld in de Keuken Kampioen Divisie en daarin laten zien dat hij potentie heeft”, aldus Technisch Manager Tim Gilissen van FC Utrecht. “Met deze contractverlenging zetten we van beide kanten in op het doortrekken van deze ontwikkeling.”