Sam de Jong toegevoegd aan selectie FC Utrecht Vrouwen

Foto: FCU

Aanvalster Sam de Jong maakt vanaf het nieuwe seizoen deel uit van de selectie van FC Utrecht Vrouwen. De Utrechtse (22) stroomt door vanuit de Jong FC Utrecht-kern en heeft in Stadion Galgenwaard een overeenkomst voor één seizoen getekend.

De Jong zet op de velden van VV De Meern haar eerste stappen als voetbalster, om vervolgens bij Sporting ’70 aan de slag te gaan en in de zomer van 2023 aan te sluiten bij de beloftenploeg van FC Utrecht Vrouwen. Haar prestaties in dat ontwikkelteam blijven niet onopgemerkt en leiden tot een debuut in FC Utrecht Vrouwen op 20 oktober 2023, tegen PSV Vrouwen. De Jong scoort haar eerste doelpunt in de Azerion Vrouwen Eredivisie op 27 januari 2024.
“Een droom komt uit, nu ik heb getekend voor deze mooie club”, zegt De Jong over de verbintenis met FC Utrecht Vrouwen. “Ik ben er heel blij mee dat ik vanaf komend seizoen deel mag uit maken van deze ambitieuze en fijne selectie.”
“Sam viel bij onze scouts op bij Sporting ’70. Ze is afgelopen seizoen als dispensatiespeelster begonnen bij Jong FC Utrecht Vrouwen en daar stak ze er bovenuit”, omschrijft ad interim Manager Vrouwenvoetbal van FC Utrecht Koos van Tamelen de ontwikkeling van De Jong. “Ze kon al vrij snel minuten maken in ons eerste team en is op de gehele rechterflank inzetbaar, met als sterkste wapens haar snelheid en haar schot. Het is mooi voor haar én voor ons dat ze de stap van de beloftenploeg naar de A-selectie kan zetten.”

Cookieinstellingen