Met de tram naar FC Utrecht op zondag 14 april

Foto: provincie Utrecht

Met de tram naar Stadion Galgenwaard: het kan op zondag 14 april. Die dag rijdt, bij wijze van pilot, tussen 12.00 en 18.00 uur de tram om de 7,5 minuut tussen Utrecht Centraal en Utrecht Science Park. Op die route rijdt in het weekend normaliter geen tram, maar nu dus wel op de dag dat FC Utrecht een thuiswedstrijd speelt tegen Go Ahead Eagles om 14.30 uur.

FC Utrecht wil, evenals de gemeente Utrecht en de provincie Utrecht, al langere tijd dat er trams rijden op wedstrijddagen van FC Utrecht in het weekend. Met de tramdienstregeling kunnen supporters van FC Utrecht namelijk op een snelle manier vervoerd worden naar en van Stadion Galgenwaard.
Vanaf Nieuwegein rijdt de tram via Utrecht Zuid en Utrecht Centraal door naar Stadion Galgenwaard en Utrecht Science Park. De tram rijdt in beide richtingen, dus ook vanuit het Utrecht Science Park richting Stadion Galgenwaard en verder.
Nu er op zondag 14 april een pilot wordt uitgevoerd met tramvervoer, vervallen op die dag de pendelbussen die normaliter rijden vanaf Utrecht Centraal en Utrecht Science Park naar Stadion Galgenwaard. Wie van de tram gebruik wil maken, kan met een OV-chipkaart of bankpas de tramrit betalen door in- en uit te checken.

Cookieinstellingen