Gedupeerde uitsupporters krijgen volledig aankoopbedrag terug

Foto: FCU

De gedupeerde uitsupporters, afgelopen vrijdag reeds onderweg naar Volendam, krijgen het volledige aankoopbedrag van de tickets terug. Amper twee uur voor de aftrap, toen de buscombi al reed, is door de burgemeester van Edam-Volendam besloten dat de uitsupporters van FC Utrecht niet welkom waren. FC Utrecht liet eerder al weten verbaasd en verbolgen te zijn over dit besluit.

Inmiddels heeft FC Utrecht een verzoek gedaan aan de Gemeente Edam-Volendam om meer inzicht te krijgen in de redenen van dit besluit. Daarbij hoopt de club te achterhalen waarom er voor het besluit geen contact is geweest over de signalen die ze bij de Gemeente Edam-Volendam hebben opgevangen, en op basis waarvan de burgemeester de uitsupporters geweerd heeft.
“Onze supporters die een kaart hebben gekocht en plotseling geweerd zijn, verdienen een compliment voor de wijze hoe er met dit onbegrijpelijke besluit is omgegaan,” aldus Algemeen Directeur Thijs van Es. “Velen hebben hun weg gevonden naar het Supportershome, anderen hebben op diverse plekken de wedstrijd bekeken. Het staat buiten kijf dat deze uitsupporters, na een verpeste vrijdagavond, financieel gecompenseerd worden voor de gemaakte kosten. Wij proberen deze kosten te verhalen op de Gemeente Edam-Volendam. Ongeacht die afwikkeling, krijgen onze uitsupporters hun geld terug.”

Cookieinstellingen