Kampong promoveert naar de 3e divisie

Na slechts één jaar in de 4e divisie en onder toeziend oog van bijna 1000 toeschouwers promoveerde Kampong gisteren naar de 3e divisie. JOS Watergraafsmeer uit Amsterdam werd thuis met 3-0 verslagen.

Het kwik tikte op het hoofdveld van Kampong vanmiddag maar liefst 30 graden aan. JOS Watergraafsmeer had na de 1-0 winst in de heenwedstrijd genoeg aan een gelijkspel dus was behoudend en loerde op de counter. Kampong had moeite door het stugge blok van de Amsterdammers heen te komen.
De wedstrijd kwam pas in de tweede helft echt op gang toen Kampong wat meer druk ging zetten. Het bleef lang spannend, tot Jort de Zeeuw in de 86e minuut de bal uit de lucht nam. Zijn eerste poging stuitte op de tegenstander maar in tweede instantie was het raak door zijn geweldige volley. Kampong kon in de resterende minuten niet doordrukken dus er was een verlenging nodig.
Vlak na de start van de verlenging maakte Kampong de 2-0. Daan Groot Zwaaftink schoot Kampong naar de overwinning. In zijn laatste wedstrijd na 21 seizoenen in het shirt van het eerste van Kampong. Even later maakte Bram van Buuren er nog 3-0 van en zette daarmee de eindstand op het bord. Kampong promoveert, alweer.