Achtste aanwinst FC Utrecht Vrouwen: Sophie Cobussen

Foto: FCU

De voorhoede van de selectie van FC Utrecht Vrouwen, die steeds meer vorm krijgt, is van versterking voorzien. Sophie Cobussen heeft zich voor één seizoen verbonden aan de Utrechtse ploeg. In het contract van de 24-jarige aanvalster is een optie opgenomen die het mogelijk maakt de samenwerking met nog eens een jaargang te verlengen.

Cobussen speelt in de jeugd voor DSZ, SC Woezik, DIO ’30 en CTO Eindhoven en maakt in het seizoen 2016/2017 voor het eerst haar opwachting in de Eredivisie, namens Achilles ’29. Na enkele seizoenen in Groesbeekse dienst speelt ze voor Excelsior/Barendrecht, FC Eindhoven en Standard Luik, voordat ze in de zomer van 2021 aan de slag gaat bij Feyenoord. In het shirt van de Rotterdamse club schrijft voormalig jeugdinternational Cobussen historie, door de eerste Eredivisiegoal van de vrouwenvoetbalploeg van de Rotterdammers te scoren.
“Ik ben blij om vanaf komend seizoen voor FC Utrecht Vrouwen te mogen spelen. De ploeg gaat met een goed plan de Eredivisie in en de ambities van de club sluiten aan bij mij”, vertelt Cobussen. “Mijn doel bij FC Utrecht Vrouwen is om een team te vormen dat het elke tegenstander lastig kan maken. Persoonlijk hoop ik op veel speelminuten en hoop ik belangrijk te kunnen zijn voor het team. Ik wil altijd winnen en wil hard werken om dat te bereiken.”
“Strijdlustig en passie zijn kernwoorden die bij onze club passen. Sophie is een speelster die hier enorm goed bij past”, aldus Manager Vrouwenvoetbal Marlou Peeters. “We zijn dan ook heel blij haar toe te mogen voegen aan onze selectie van komend seizoen.”
Cobussen is de achtste aanwinst voor de vrouwenploeg van FC Utrecht, die komend seizoen in de Eredivisie uitkomt. Eerder al werden Jasmijn de Groot, Femke Prins, Senne van de Velde, Judith Roosjen, Lotje de Keijzer, Ilse van der Zanden en Joni Paliama gecontracteerd.

Cookieinstellingen