Zilver en Brons voor Irene en Esmé in Bad Blankenburg

Foto: Top Judo Utrecht

In het Duitse Bad Blankenburg behaalde Irene Hesling (JV Groot Houten) het Brons in de categorie -78 kg en Esmé Scherrenburg zilver in de categorie tot 70 kg.

Na een vrijlot in de eerste ronde begon Irene haar wedstrijddag met een overwinning op de Braziliaanse Gomes, waarna vervolgens van de Duitse Wotta werd gewonnen. In de halve finale bleek de latere winnares te sterk. Maar de bronzen medaille werd vervolgens veiliggesteld met twee maal waza-ari tegen de Nederlandse Ludema.
Esmé Scherrenberg opende haar toernooi in de categorie tot 70 kg. met een snelle ippon zege op de Australische Anskey. Vervolgens werd met goed grondwerk gewonnen van de Duitse Grünewald, waarna ook de Francaise Meyer verslagen werd. De finale werd bereikt dmv een overwinning op de Franse Chabal. De spannende finale werd verloren van de Nederlandse Nadia Swinkels. Maar met een zilveren medaille is een geweldig resultaat. De dames blijven nog tm dinsdag in Duitsland om deel te nemen aan het aansluitende trainingskamp.

Reacties

Cookieinstellingen