Grootste jeugd Olympische Worsteltoernooi in Utrecht

Foto: De Halter

Op zaterdag 8 en zondag 9 april 2023 vindt het grootste jeugd Olympisch Worsteltoernooi ter wereld plaats in Utrecht. Worstelvereniging De Halter Utrecht organiseert dit jaarlijks terugkerende evenement het “Easter Wrestling Tournament” (EWT) voor de 50e keer op rij. Aan het evenement doen meer dan 700 deelnemers van 6 tot 21 jaar mee uit ruim 24 landen.

Dit jaar vind het toernooi weer plaats in Sporthal Galgenwaard op het Herculesplein 341, 3584 AA, Utrecht, Nederland. De openingshandeling van het toernooi, met een sensationele opening met alle deelnemers, is op zaterdag 8 april om 10.00 uur.
Tijdens het toernooi wordt er in verschillende gewichtsklassen geworsteld, door zowel jongens als dames. In de leeftijdscategorie 6-21 jaar zullen de jongens worstelen in de Grieks-Romeinse stijl. De dames worstelen in de leeftijdscategorie 6-21 jaar in de Vrije stijl.
Vrijwel alle Europese, mondiale en Olympische worstelkampioenen hebben in hun verleden aan het Utrechtse toernooi deelgenomen. Het mag daarom met recht het ‘toernooi der kampioenen’ worden genoemd. Op zaterdag wordt er geworsteld van 10.00 tot 18.00 uur, op zondag van 10.00 tot 15.00 uur.

Reacties

Cookieinstellingen