Sportpark Loevenhoutsedijk krijgt tijdelijk sporthal

Foto: apnew0 via pixabay

Op Sportpark Loevenhoutsedijk komt een tijdelijke sporthal. Dat schrijft het college in een brief aan de gemeenteraad.

Er is in Utrecht een tekort aan sporthallen. Dat blijkt uit het onderzoek Ruimte voor zaalsport in Utrecht van het Mulier instituut dat in februari van dit jaar is verschenen. Hieruit is te lezen dat sporthallen op doordeweekse avonden in de winterperiode een bezetting van tussen 90 en 100 procent hebben. Bovendien groeit de vraag naar ruimte voor binnensport steeds verder door onder meer de bevolkingsgroei.
In maart dit jaar is begonnen met de zoektocht naar een geschikte locatie voor een tijdelijke sporthal op een van de sportparken waar de bestemming sport al op zit. Sportpak Loevenhoutsedijk kwam naar voren als meest geschikte locatie. Het sporthark ligt redelijke centraal in Utrecht in de wijk Noordwest op de grens met Overvecht. Het zijn wijken met een tekort aan sporthal capaciteit zoals blijkt uit het Mulier rapport.
De tijdelijke sporthal wordt een demontabele sporthal. De voordelen van een demontabele hal zijn een beter comfort, geen uitstraling van licht naar buiten toe en het kunnen bevestigen van sportmaterialen aan de wand. Het wordt een multifunctionele trainingssporthal voor de binnensport. De stichtingskosten van de tijdelijke sporthal zijn geraamd op 2,1 miljoen euro. De verwachte oplevering is augustus 2023 bij de start van het nieuwe sportseizoen.

Reacties

Cookieinstellingen