Ruim 4.500 wielrenners rijden hun eigen Vuelta in Utrecht

Foto: central events

Aanstaande zondag vindt de officiële toerversie van La Vuelta Holanda plaatst in Utrecht. Ruim 4.500 wielrenners ervaren de route van de profs, die volgende week beginnen aan de Ronde van Spanje. De start van La Vuelta in Nederland dit jaar maakt Utrecht de enige stad ter wereld waar alle drie de Grote Rondes op bezoek zijn geweest.

De start en finish van het evenement zijn op het Jaarbeursplein. Hier zullen de renners tussen 08:00 en 10:00 uur vertrekken. Tot 17:00 uur finishen de wielrenners en kan iedereen genieten van een finishersdorp in Spaanse sferen.
De afstanden 165, 115 en 85km gaan van start met een pelotonstocht van circa 20 km. Voel je voor één dag een prof en fiets samen met duizenden andere wielrenners over het parcours van La Vuelta Holanda.
De recreatieve tochten van 60 en 35km staan in het teken van de UNESCO Werelderfgoederen de Romeinse Limes en Hollandse Waterlinies in de provincie Utrecht. Deze fraaie routes leiden bijna vijfhonderd fietsers langs forten en Romeinse overblijfselen.
Inschrijven voor Toerversie La Vuelta Holanda kan nog tot en met donderdag 11 augustus. Kijk voor meer informatie op www.toerversievuelta.nl

Reacties

Cookieinstellingen