Aanvaller Mohamed Akharaz tekent meerjarige overeenkomst bij FC Utrecht

Foto: FCU

Een mijlpaal voor Mohamed Akharaz: hij heeft zijn handtekening gezet onder zijn eerste profcontract. De 18-jarige aanvaller heeft zich voor twee seizoenen verbonden aan FC Utrecht. In de overeenkomst met de flankspits is bovendien een optie opgenomen die het mogelijk maakt de samenwerking met één jaar te verlengen, tot medio 2025. Akharaz maakt vanaf seizoen 2022/2023 deel uit van de selectie van Jong FC Utrecht.

Akharaz wordt bij Haaglandia ontdekt door ADO Den Haag, waar de aanvaller één seizoen in de jeugdopleiding speelt. Na een periode bij SC Feyenoord gaat hij in 2018 aan de slag bij Vitesse, om een jaar later de overstap naar de Academie van FC Utrecht te maken. Akharaz begint in FC Utrecht O17, stroomt door naar FC Utrecht O18 en debuteert op 10 januari 2022 met Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie. Op 24 april 2022 maakt Akharaz zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal. Vanaf het komende seizoen behoort Akharaz tot de in de Keuken Kampioen Divisie uitkomende selectie van Jong FC Utrecht.
“Ik ben enorm trots en dankbaar dat ik voor deze mooie club heb mogen tekenen”, opent Akharaz het interview nadat hij zijn contract heeft ondertekend. “Ik heb me vorig seizoen op aanvallend vlak goed kunnen laten zien en veel doelpunten gemaakt in de Onder 18. Vanuit daar ben ik doorgestroomd naar Jong FC Utrecht en ben ik vaak mogen invallen, dat ging me goed af. Hopelijk kan ik mij nu verder gaan ontwikkelen.”

Cookieinstellingen