Singlloop verplaatst naar 2022

Foto: Singelloop

De op 3 oktober geplande zeventigste editie van de oudste stratenloop van Nederland, de Singelloop Utrecht, is verschoven naar zondag 2 oktober 2022. Dit betekent dat het evenement voor het tweede jaar op rij wordt verplaatst. De startbewijzen blijven geldig.

Na overleg met de belangrijkste ‘stakeholders’ is vastgesteld dat het organiseren van een evenement met ruim 10.000 deelnemers en toeschouwers in de drukke binnenstad van Utrrecht op korte termijn niet realistisch is.
“Zelfs als de anderhalvemeter-regel voor 3 oktober zou worden losgelaten, moet er vrijwel zeker met andere beperkende maatregelen worden gehouden. Hoe te handelen met het vele publiek in de drukke binnenstad, is misschien wel de grootste uitdaging. Het is hoe dan ook een niet te hanteren probleem dat wij veel te laat horen wat de nieuwe coronabepalingen zijn,”, aldus Golazo, organisator van het evenement.
Virtueel gaat de Singelloop Utrecht wel door. Met een belevingsapp kan iedereen een van de afstanden op een zelf gekozen parcours afleggen. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor binnenkort gratis aanmelden.

Reacties

Cookieinstellingen