FC Utrecht spant kort geding aan naar aanleiding van verplaatsen van finalewedstrijd

Foto: FCU

FC Utrecht spant een kort geding aan tegen de KNVB. De Eredivisieclub uit de Domstad doet dit naar aanleiding van een mededeling van de voetbalbond over het verplaatsen van de finalewedstrijd van de play-offs om Europees voetbal. Het verplaatsen van de finalewedstrijd is volgens FC Utrecht in strijd met de reglementen en FC Utrecht eist dat de reglementen worden nageleefd.

De rechtbank Midden-Nederland zendt het kort geding tussen FC Utrecht en de KNVB van vrijdag 21 mei om 14:00 uit via een livestream. Vanwege de coronamaatregelen is het voor publiek niet mogelijk om de zitting bij te wonen.
FC Utrecht heeft zich, net als Feyenoord, woensdagavond geplaatst voor de finale van de play-offs voor Europees voetbal. Volgens reglementen van de KNVB vindt de finale van de play-offs plaats in het stadion van de club die als hoogst geëindigd is in de eredivisie. Dat is in dit geval in De Kuip in Rotterdam. De voetbalbond heeft besloten  de wedstrijd te verplaatsen naar zondag. De burgemeester van Rotterdam wil namelijk niet dat de finale van de play-offs zaterdag in De  Kuip wordt gespeeld, omdat de finale van het Songfestival die avond ook in zijn stad plaatsvindt.  Hij vreest voor ongeregeldheden en er zou niet voldoende politie beschikbaar zijn voor beide evenementen. FC Utrecht is het niet eens met deze beslissing en vraagt de rechter om in een spoedeisende zaak een snelle beslissing te nemen. Op de zitting zullen de eiser (FC Utrecht) en de gedaagde (KNVB) hun standpunten naar voren brengen, de rechter stelt vragen en vertelt hoe hij tegen de zaak aankijkt. Aan het einde van de zitting geeft de rechter aan wanneer hij uitspraak doet, dat zal in elk geval voor zaterdagmiddag zijn.

Cookieinstellingen