Eerste profcontract voor Rafik el Arguioui

Foto:

Een mooie dag voor Rafik el Arguioui. De 15-jarige middenvelder heeft zijn eerste profcontract voor FC Utrecht getekend. Hierdoor is hij tot medio 2024 verbonden aan de club.

In het seizoen 2014/2015 maakte El Arguioui de overstap van USV Elinkwijk naar FC Utrecht. Dit seizoen is de middenvelder actief voor FC Utrecht onder 17. In januari van dit jaar bereikte het Utrechtse talent een nieuw hoogtepunt in zijn nog prille carrière: hij behoorde voor het eerst in de definitieve selectie van Oranje onder 15.
“Ik ben heel blij met mijn eerste profcontract, het is het begin van iets nieuws”, opent El Arguioui zijn eerste interview. De jongeling beschikt over diverse kwaliteiten, zo geeft hij aan: “Je kan me op het middenveld zetten maar ik kan ook zeker centraal achterin spelen.” Zijn grote voorbeeld bij FC Utrecht is Adam Maher: “Maher kan goed verdedigen maar ook goed aanvallen. Hij kan slimme passjes tussendoor geven en medespelers voor de goal zetten.’’
El Arguioui is stellig over zijn volgende doel bij FC Utrecht: “Ik wil zo snel mogelijk het eerste elftal halen, dat is mijn volgende doel.”

Cookieinstellingen