Joshua Mukeh tekent eerste profcontract bij FC Utrecht

Foto: FCU

De 18-jarige Joshua Mukeh heeft zijn eerste profcontract bij FC Utrecht getekend. De verdediger van Jong FC Utrecht is hierdoor tot medio 2024 verbonden aan de club.

Mukeh verdedigt vanaf seizoen 2018/2019 de clubkleuren van FC Utrecht. De jonge verdediger maakte op 2 april 2021 zijn debuut in het profvoetbal, als basisspeler in de gewonnen uitwedstrijd tegen Telstar (2-3). Mukeh maakte direct de negentig minuten vol. Na zijn debuut speelde de centrale verdediger dit seizoen nog tegen De Graafschap, NAC Breda en FC Volendam. Bij alle drie die wedstrijden stond hij wederom in de basis.
“Een van de mooiste dagen van mijn leven!” omschrijft Mukeh de dag van het tekenen van zijn contract. Hij stelt zichzelf voor: “Ik ben een technisch vaardige verdediger met een goede inspeelpass. Daarnaast ben ik rustig aan de bal en probeer het spel te lezen.”
Zijn doel voor de korte termijn is duidelijk: “Ik wil zoveel mogelijk wedstrijden spelen voor Jong FC Utrecht en hopelijk kan ik daarbij nog een doelpuntje meepikken. Ik probeer mezelf altijd te verbeteren, geef nooit op en ben daarnaast ook kritisch.’’

Cookieinstellingen