SV Utrecht United wordt de nieuwe voetbalclub op sportpark Papendorp

Foto:

Er is een nieuwe gebruiker gevonden voor sportpark Papendorp: SV Utrecht United. Dat laat het college in een brief aan de gemeenteraad weten. SVA Papendorp werd eind 2019 uit de competitie gehaald.

Bij SV Utrecht United kunnen kinderen, jongeren en volwassenen voetballen. De gemeente is sinds eind vorig jaar met de initiatiefnemers in gesprek en volgens de gemeente zijn de gesprekken ‘constructief’ en bieden voldoende perspectief voor het toekomstig gebruik van sportpark Papendorp.
Het voornemen is dat SV Utrecht United met ingang van het seizoen 2021-2022 gebruik kan maken de velden en kleedkamers van sportpark Papendorp. De kantine en overige ‘opstallen’ van SVA Papendorp zijn inmiddels juridisch overdragen aan de gemeente Utrecht. Hiermee is de kantine beschikbaar voor de nieuwe vereniging. SV Utrecht United kan vanaf mei gaan trainen op sportpark Papendorp.
De KNVB heeft eind 2019 SVA Papendorp na herhaaldelijk wangedrag uit de amateurcompetitie gehaald. Bij SVA Papendorp, dat in 2018 onder de naam Magreb’90 voetbalde, werd een scheidsrechter belaagd. De club hield zich volgens de KNVB niet aan een contract dat was opgesteld en waarin afspraken stonden om het geweld binnen de verenging te beteugelen.

Reacties