FC Utrecht genomineerd voor Beste Maatschappelijk Project 2020

Foto: FCU

Het maatschappelijke project ‘De Trukendoos’ van FC Utrecht is genomineerd voor Beste Maatschappelijk Project Eredivisie 2020. Er zijn acht andere projecten eveneens in de race voor de prestigieuze prijs. Uiteindelijk worden de drie meest vernieuwende en impactvolle maatschappelijke projecten beloond met een geldbedrag. De VriendenLoterij stelt voor deze uitverkiezing 100.000 euro ter beschikking; Eerste prijs: 50.000 euro; Tweede prijs: 30.000 euro; Derde prijs: 20.000 euro.

FC Utrecht richt zich als eerste betaald voetbalclub met de ‘FC Utrecht Trukendoos’ op kwetsbare kinderen die in de provincie Utrecht opgroeien in een gezin dat onder de armoedegrens leeft. Ruim 19.000 kinderen hebben hier helaas dagelijks te maken met de gevolgen van armoede, zoals niet kunnen sporten, weinig vriendjes hebben en gevoelens van eenzaamheid.
De ‘FC Utrecht Trukendoos’ – waarin onder meer een voetbal, voetbaltrucjes en FC Utrecht-extraatjes zitten – is opgezet en uitgevoerd in nauwe samenwerking met maatschappelijk partner IT4Kids en de FC Utrecht Academie. De kids van de Academie zijn op twee manieren direct bij het project betrokken; zij hebben de voetbaltrucjes bedacht die in de Trukendoos zitten én trekken er op uit in hun eigen wijk op zoek naar een nieuw vriendje of vriendinnetje. Voetbal is vervolgens de verbindende factor die ervoor zorgt dat nieuwe vriendschappen ontstaan; misschien wel voor het leven!

Reacties