GroenLinks vindt dat Utrecht haar eigen Oranje leeuwinnen verdient

Foto: pixabay

In een column op de website van GroenLinks wordt aangedrongen op professioneel vrouwenvoetbal en een talentenprogramma voor meisjes in Utrecht. De column richt zich rechtstreeks tot FC Utrecht en roept de club op voor vrouwen dezelfde mogelijkheden te bieden.

GroenLinks wijst erop dat Utrecht een stad is waar meer vrouwen dan mannen wonen en waar vrouwenvoetbal de snelst groeiende tak van sport is. Utrecht kent echter geen professioneel vrouwenvoetbal. En het kent alleen een talentprogramma voor jongens, niet voor meisjes.
GroenLinks vindt dat meisjes net als jongens de kans verdienen om hun talenten te ontwikkelen. Door ook meisjes toe te laten in het talentprogramma wordt het normaal dat zowel meiden als jongens sporten. Sterker nog, door jongens en meisjes samen te laten voetballen ontwikkelen beiden zich sneller volgens de KNVB. En talentontwikkeling zorgt voor nieuwe heldinnen, zoals Shanice van de Sanden voor de Utrechtse meisjesteams, aldus GroenLinks. Deze rolmodellen inspireren volgende generaties meisjes om te gaan sporten en hun talenten te ontdekken.

Reacties

0