Genomineerden Sportprijs Utrecht 2018 zijn bekend

Foto: Pixabay

De nominaties voor de Sportprijs Utrecht 2018 zijn bekend. Wie worden de Utrechtse sportman, sportvrouw, sporttalent, sportploeg, sportcoach, sportvereniging en sportvrijwilliger van het jaar? Tijdens de jaarlijkse Sportprijs Utrecht op woensdag 13 februari 2019 in de Jaarbeurs Utrecht worden de winnaars bekendgemaakt. Tot en met 7 februari kunnen Utrechters hun stem uitbrengen om mee te bepalen wie in de zeven categorieën gaan winnen.

De gemeente Utrecht en SportUtrecht zetten tijdens de Sportprijs de Utrechtse sport, zowel top- als breedtesport, in het zonnetje. Het is hét moment om niet alleen sporters, verenigingen en coaches, maar ook vrijwilligers, familie en vrienden voor hun prestaties te bedanken. Het thema van de Sportprijs Utrecht 2018 is ‘Vier de sport samen’.

Genomineerden Sportprijs Utrecht 2018

Sportman:
Ilias Ennahachi (kickboksen)
David Harte (hockey)
Jesse Puts (zwemmen)
Sportvrouw:
Lisa Bunschoten (para-snowboarden)
Dagmar Genee (waterpolo)
Dafne Schippers (atletiek)
Sporttalent:
Christopher Mamengi (voetbal)
Keet Oldenbeuving (skateboarden)
Bram Steenaart (shorttrack)
Justin van Tergouw (darten)
Sportploeg:
Kampong Heren 1 (hockey)
UW & TC de Volharding (wielrennen)
Sportcoach:
Alexander Cox (hockey)
Willemijn Niemeijer (turnen)
Jorick Straatman (voetbal)
Sportvereniging:
MHC Fletiomare (hockey)
USV Hercules (voetbal)
USVV Odysseus ’91 (voetbal)
Sportvrijwilliger:
Sibren van den Berg, Emiel van Emmerik, Pam van de Bunt (HUP | atletiek)
Turan Bilgin (VVU Ardahanspor | voetbal)
Ruud Heijsman (Utrecht Dominators | american football)

Via www.sportprijs-utrecht.nl/stemmen kan tot en met 7 februari één stem per categorie worden uitgebracht. De jury en het publiek verdelen ieder 100 punten onder de genomineerden. In iedere categorie wint de genomineerde met de meeste punten de Sportprijs Utrecht 2018.

Jury
De onafhankelijke jury heeft de verschillende voordrachten en prestaties beoordeeld. De jury Sportprijs Utrecht bestaat uit: Pim van Esschoten (namens de pers/Utrechtse Sportkrant), Bert Kous (namens RTV Utrecht), Marian ter Haar (namens de breedtesport), Hans Spekman (oud-wethouder sport en Utrechtse sportliefhebber) en Niels Kerstholt (oud-shorttracker en Sportman Utrecht 2014 namens de topsport).

Voor de zoektocht naar de mooiste Utrechtse sportfoto van 2018 is de laatste week ingegaan. Nog tot en met 13 januari kan iedereen zijn/haar mooiste foto’s (max 5) insturen via [email protected] Deze krijgen allemaal een plek in het Facebook Fotoalbum Utrechtse Sportfoto 2018, zie http://bit.ly/UtrechtseSportfoto2018. Uit alle inzendingen kiest een vakjury de beste foto’s en de publieksprijs is voor de foto met de meeste likes op Facebook.

Op woensdag 13 februari 2019 worden op een feestelijke avond in de Jaarbeurs Utrecht de winnaars gehuldigd in de verschillende categorieën. Ook worden op deze avond de winnaars van de Utrechtse Sportfoto van 2018 bekendgemaakt.
 

Reacties